Huidverzorging in de winter? Dan zijn mijn 10 geboden een absolute must. Je moet je huidverzorging immers aanpassen per seizoen. Dat betekent dat je iets anders doet wanneer het koud is dan wanneer het warm is.

Gebod 1: Voed je huid

Eens het buiten kouder wordt, heeft je huid meer voeding nodig. Vervang je reinigingslotion dan ook best door een reinigingsmelk. Die is wat vettiger en zorgt ervoor dat je huid meer gevoed wordt.

Gebod 2: Hydrateer je huid

De goedkoopste schoonheidstip die ik je kan geven? Zorg dat je voldoende drinkt. Hydrateren van de binnenkant zie je namelijk aan de buitenkant. Drink wel water en geen frisdrank of alcohol. Veel water drinken zorgt voor een goed gehydrateerde en stralende huid. Een hydraterende dagcrème doet de rest.

Gebod 3: Peel je huid

Doe wekelijks een zachte peeling van je gezicht en je lichaamshuid. Dat helpt je de dode cellen te verwijderen en zorgt ervoor dat je schoonheidsproducten dieper in je huid kunnen doordringen.

Gebod 4: Gebruik douchemelk

Voelt je huid droog aan wanneer je uit de douche stapt? Kies dan voor een douchemelk of douchecrème in plaats van een douchegel of gewone zeep. Sommige gels en zepen drogen je huid eerder uit.

Gebod 5: Vermijd heet water

Te heet douchen of baden droogt je huid uit. En die is sowieso al wat droger in de winter. Voor een goede huidverzorging in de winter draai je dus best die kraan ietsje kouder.

Gebod 6: Leg af en toe een masker

Blijft je huid ondanks mijn eerdere tips toch nog droog en trekkerig? Dan kan een masker helpen. Zo’n masker zorgt voor extra voeding en hydratatie voor je gelaat en het effect is vrijwel meteen zichtbaar.

Gebod 7: Gebruik zonnecrème

Ook al voel je de zon niet echt branden, toch werken de zonnestralen in op je huid. Maak het jezelf makkelijk en ga voor een hydraterende zonnecrème met bescherming tegen ultraviolette stralen. Op die manier bescherm je je huid tegen rimpels en verkleuring en hydrateer je ze meteen.

Gebod 8: Gebruik af en toe wat olie

Gebruik gezichtsoliën om je huid te laten herstellen en celvernieuwing te bevorderen. Oliën werken dieper in, en als je ze met masserende bewegingen aanbrengt zorgen ze voor een betere microcirculatie.

Gebod 9: Vergeet je handen en voeten niet

Zorg dragen voor je gezicht is uitstekend, maar vergeet ook je handen en voeten niet! Ook zij worden blootgesteld aan koude, wind en vochtigheid. Denk er dus aan ook je handen regelmatig in te smeren met een voedende crème.

Gebod 10: Denk aan je lippen

Je lippen kunnen in de winter erg droog aanvoelen en je kan last hebben van kloofjes of velletjes. Scrub je lippen daarom regelmatig met een zachte tandenborstel en smeer ze daarna in met een zachte lippenbalsem.

Als je deze tien tips voor huidverzorging in de winter volgt, ga je er gegarandeerd stralend uitzien. Heb jij nog andere tips over huidverzorging in de winter? Laat het mij weten via de reacties hieronder.