Er is altijd één schoonheidsproduct dat heel wat vragen oproept: het serum. Ik leg graag even uit wat het is en wat het exact doet.

Een serum is een sterk geconcentreerde samenstelling van actieve bestanddelen die je dagelijks kan gebruiken als extra verzorging voor je gelaat. Je doet dit best gedurende een periode van twee tot drie maanden per jaar.

Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt om make-up beter te fixeren. Het is immers licht kleverig en zo blijft je make-up sowieso langer mooi. Ideaal dus voor een feest make-up of huwelijks make-up!

Huidproblemen aanpakken

Voor een doelgerichte aanpak van een huidprobleem is een serum vaak een goede optie. Er bestaan er voor ieder probleem. Wil je meer hydratatie, voeg je gewoon het juiste exemplaar toe aan je routine. Hetzelfde geldt voor een gevoelige huid die je wil kalmeren, een rijpere huid die je wil verstevigen of een doffe of gepigmenteerde huid die je terug wil laten glanzen.

Een serum breng je aan na het reinigen en vlak voor je je dag- of nachtcrème gebruikt. Je hebt telkens maar een hele kleine hoeveelheid nodig.

Vraag altijd even welk serum het best geschikt is voor jouw huidtype of voor wat jij graag wil bereiken.