Als het buiten kouder wordt, krijgen onze voeten het harder te verduren. Ze zitten weer heel de dag in gesloten schoeisel, worden wat minder verzorgd – want minder zichtbaar – en ze hebben ook te lijden van de voortdurende overgang tussen koude buiten en warmte binnen. Toch is het belangrijk om ook in de winter je voeten goed te verzorgen. Voeten verzorgen in de winter: hoe doe je dat het best?

Eelt verwijderen

Dat kan om te beginnen door regelmatig eelt te verwijderen. Op je hielen en onderaan je voeten, kan je dat eventueel zelf doen. Maar wanneer de eeltlaag te dik is, of op plaatsen die je niet goed kan bereiken met je rasp, laat je best een schoonheidsspecialiste het overtollig eelt wegsnijden met een mesje. Zij kan beter je voeten verzorgen.

Vochtinbrengende crème

Naast het verwijderen van eelt is ook het regelmatig aanbrengen van een vochtinbrengende voetcrème een must. Zo’n crème zorgt ervoor dat je huid goed gevoed blijft en dat je geen last krijgt van een droge of schilferige huid, wat uiteindelijk kan lijden tot kloven. Kloven krijg je immers wanneer je huid te droog wordt en openspringt. Ik moet je niet vertellen dat dit erg pijnlijk kan zijn.

Pedicure

Eelt verwijderen en een vochtinbrengende crème vormen een goede basisverzorging. Zo kan je je voeten verzorgen in de winter. Regelmatig een grondige pedicure laten doen, blijft echter nodig om ervoor te zorgen dat je voeten optimaal in conditie blijven.