Gelnagels verwijderen

Als gelnagels op de juiste manier verwijderd worden, ondervinden je natuurlijke nagels hier absoluut geen nadelige gevolgen van.

Na het verwijderen van je gelnagels zijn je natuurlijke nagels in eerste instantie mogelijk wat slapper, maar na enkele weken zijn ze weer helemaal zoals voorheen.

Ik verwijder gelnagels met een freesmachine en vijl. Ik schuur en vijl de gel eerst volledig weg en nadien gebruik ik een speciaal verzorgingsproduct en een  nagelverharder. Die nagelverharder gebruik je zelf best ook nog enkele weken na het verwijderen van je gelnagels om je natuurlijke nagels terug sterker te maken.

Gelish

Gelish is de naam van een speciale geurloze gel die aangebracht wordt als een nagellak en dan uitgehard wordt onder een UV-lamp. Op die manier gaat de gel langer mee dan een klassieke nagellak. Je behoudt ook een natuurlijk effect en je hebt dunnere nagels dan bij ‘klassieke’ gelnagels.

Het is de ideale oplossing wanneer je graag heel natuurlijk uitziende nagels hebt of wanneer je mooie nagels wil voor een speciale gelegenheid of een vakantie. Ook voor nagelbijters biedt gelish een goede oplossing.

Gelish kan zowel op vingernagels (met of zonder verlenging) als op teennagels aangebracht worden. Je kan daarbij kiezen voor een wit randje (french manicure), een mooie kleur (color gel) of een apart ontwerpje laten maken op je nagels.

Vooraf is er amper vijlwerk nodig, zodat het aanbrengen of bijwerken van Gelish iets sneller gaat dan het aanbrengen of bijwerken van klassieke gelnagels.

Gelish houdt zo’n drie tot vier weken op vingernagels: langer dus dan nagellak, maar wel minder lang dan gelnagels. Op teennagels houdt de gel zo’n vier tot zes weken, simpelweg omdat je tenen minder met water in aanraking komen dan je vingers.

Je kan de gel gewoon laten uitgroeien of hem er op een tiental minuten laten afweken met een speciaal product. Ook hier komt geen vijlwerk aan te pas, zodat je nadien nog steeds stevige en verzorgde nagels hebt.

Nail Art

Nail Art staat voor kleuren, kleine versieringen en tekeningen op je nagels. Nail Art kan zowel op natuurlijke nagels als op gelnagels aangebracht worden. Dat kan op verschillende manieren.

Je kan bijvoorbeeld kiezen om nagels één kleur te geven (color gel) zodat je ze niet meer hoeft te lakken. Of ik kan met verschillende kleuren een mooi design tekenen op je nagels.

Het is ook mogelijk om één of meerdere nagels extra te versieren met kleine steentjes, glitter of tekeningetjes die ik op de nagels kleef. Hiervoor heb ik tientallen ontwerpen en designs waaruit je kan kiezen.

 

Wanneer je natuurlijke nagels niet lang genoeg zijn om er gel op aan te brengen, werk ik met verlengingen. Deze kleine plastic ‘tips’ kleef ik op  je natuurlijke nagels, zonder die te beschadigen.

Daarna breng ik een gellaag aan bovenop de kunstnagel. De gel wordt vervolgens uitgehard onder een ultraviolette lamp. Tenslotte smeer ik je  nagelriemen in met nagelriemolie en voorzie ik je nagels van een beschermd laagje (topcoat).

Als afsluiter geef ik nog een korte relaxerende handmassage met speciale aromatische handcrème.

Verlengingen zorgen meteen voor stevige en mooie lange nagels zonder te wachten. Als je nagels groeien, groeit de tip mee uit. De sterke gel zorgt ervoor dat je lange nagels kan houden.

Gelnagels-Natuurlijk

Wanneer je natuurlijke nagel voldoende verzorgd en lang is, kan ik de gel rechtstreeks op je nagels aanbrengen.

Ik begin met je nagels te desinfecteren en vetvrij te maken. Daarna ga ik de nagelriemen voorzichtig losmaken. Dan vijl ik de nagels mooi in model en ga ze opruwen. Als dat gebeurd is, kan ik  de transparante gel in twee tot drie lagen op je nageltip aanbrengen.

De gel wordt vervolgens uitgehard onder een ultraviolette lamp. Tenslotte smeer ik je  nagelriemen in met nagelriemolie en voorzie ik je nagels van een beschermd laagje (topcoat).

Als afsluiter geef ik nog een korte relaxerende handmassage met speciale aromatische handcrème.

Gelnagels-Natuurlijk

Gelnagels zijn ideaal wanneer je graag mooie verzorgde nagels hebt, met een mooi kleurtje of originele nail art. Ze kunnen ook een oplossing zijn wanneer je  last hebt van korte, broze, afgebeten of lelijke nagels. Gelnagels worden op je natuurlijke nagel bevestigd. Ze verlengen je natuurlijke nagels en zorgen ervoor dat die er verzorgd en toonbaar uitzien.

Voor het plaatsen van gelnagels gebruik ik een speciale transparante gel, die je natuurlijke nagels laat doorschijnen om een natuurlijk effect te bekomen. De gel is, in tegenstelling tot acryl, ook volledig geurloos. Gelnagels zijn zachter en flexibeler dan acrylnagels en ik kan ze met een wit randje afwerken, de zogenaamde ‘french manicure’. Een andere optie is het gebruik van gellish. Dat is een geurloze gel die zorgt voor een natuurlijk effect en dunnere nagels dan bij ‘klassieke’ gelnagels.

Om een optimaal resultaat te bekomen, moet je de gel wel regelmatig laten vernieuwen. Hieronder zie je wat er mogelijk is met gelnagels.