Nu de warme dagen er weer aan komen wil je er graag mooi uitzien. Maar dat is niet altijd makkelijk, want je bent niet meer gewend aan warme dagen en vochtig weer. Gelukkig heb ik enkele handige schoonheidstips die ervoor zorgen dat je er stralend zal uitzien, of je nu in het zonnetje ligt, op een terrasje zit of aan het werken bent.

1. Smeer zonnecrème

Op je gezicht smeer je best altijd zonnecrème, ongeacht het seizoen. Maar in de zomer is het een absolute must. Gebruik een kwaliteitsvolle zonnecrème om huidveroudering tegen te gaan en je lichaam te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Een handige bonus: je zonnecrème zorgt ervoor dat je minder last zal hebben van sproetjes.

2. Houd jezelf koel

Als de zon hard schijnt, is het niet altijd makkelijk om je hoofd – en de rest van je lichaam – koel te houden. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je schoonheidsproducten iets koeler zijn dan anders op warme dagen. Zet je bodylotion bijvoorbeeld enkele minuutjes in de koelkast voor je hem gebruikt. Het is een heerlijke verfrissing. Let wel op: sommige producten zijn niet geschikt voor de koelkast of verliezen hun doeltreffendheid als je ze te lang in de koude laat staan.

3. Kies lichte make-up

Op warme dagen gebruik je best geen volle, rijke schoonheidsproducten. Een dikke foundation en oogschaduw glijden als het ware van je huid af. Kies beter voor lichte cosmetica, zoals een gekleurde vochtinbrengende crème en kwaliteitsvolle lipgloss in plaats van foundation en lippenstift. Overweeg eventueel om puur natuur te gaan. Het voelt aangenaam aan in de hitte en vele mannen houden wel van die natuurlijke look! Ga je nooit buiten zonder make-up, zelfs niet in de zomer? Gebruik dan waterproof producten. Zo heb je bijvoorbeeld  waterbestendige concealers, eyeliners en oogschaduw.

4. Zorg voor een gezond kleurtje

Een goede bronzer geeft je gezicht die extra gezonde en aantrekkelijke gloed. Zolang je er niet te veel van gebruikt tenminste. Een alternatief voor bronzer is een lichte, abrikoos- of perzikkleurige blush – afhankelijk van je huidskleur.

Hopelijk helpen deze tips je om er stralend uit te zien nu de warme dagen eraan komen. Heb jij nog enkele schoonheidstrucjes voor warme dagen? Laat het me weten via de comments hieronder.