Heel wat mensen dragen minder make-up in de zomer. Omdat ze er geen zin in hebben. Maar soms ook omdat ze bang zijn dat de make-up uitloopt, na een paar uur verdwenen is of er lelijk gaat uitzien door te zweten. Er zijn alvast twee fabeltjes over make-up in de zomer die ik graag de wereld uit wil helpen.

Fabeltje 1: Als je foundation gebruikt, word je niet bruin

De stoffen in foundations zorgen ervoor dat je minder snel verbrandt, maar de UVA/UVB-straling komt nog steeds door je foundation heen. Je wordt dus wel bruin en als je niet oppast kan je je ook nog verbranden. Waar je wél op moet letten is dat je je foundation heel nauwkeurig aanbrengt. Doordat je in de zomer gaat zweten is de kans groter dat je foundation niet goed blijft zitten of dat je vlekken in je gezicht krijgt.

Fabeltje 2: Waterproof foundation, oogschaduw, eyeliner en mascara blijven gewoon zitten

Het klinkt zo mooi in de reclame: make-up in de zomer die perfect blijft na een flinke duik in het water. Niet dus. Neem ‘waterproof’ make-up altijd met een korreltje zout. Deze make-up blijft inderdaad langer zitten tijdens een regenbui of een warme en zweterige dag. De make-up  kan ook de spetters van de tuinsproeier weerstaan… maar het zwembad of de zee overleven? Helaas. Weet dus wat je kan verwachten.