Als je terugkomt van een zonvakantie of als je in België mooi bruint, wil je graag je bruine kleur behouden. Daar zijn een aantal eenvoudige tips en trucs voor.

1. Hydrateren
Een goed gehydrateerde huid is een stralende huid. Gebruik ‘s ochtends en ’s avonds een goede hydraterende crème. Zorg daarnaast ook dat je veel water drinkt en dingen eet die veel vocht bevatten, zoals komkommers, sla, courgettes, tomaten, meloen, watermeloen en citrusfruit. Je huid zal minder trekkerig aanvoelen en er egaler uitzien. En je bruine kleur gaat langer mee.

2. Peeling
In tegenstelling tot wat velen denken, zorgt een peeling er niet voor dat de bruine kleur op je huid vervaagt. Het werkt zelfs omgekeerd, het ontdoet de huid van kleine afgestorven deeltjes die de huid dof maken, en maakt ze zachter en stralender. Kies wel voor een zachte peeling met een zo fijn mogelijke korrel om je huid niet nodeloos te irriteren.

3. Worteltjes
Eet voeding die rijk is aan bètacaroteen, die zorgt er mee voor dat je die mooie bruine kleur langer behoudt. Bètacaroteen zit vooral in wortels, abrikozen, perziken, papaya, mango, paprika, enz.