Een dagcrème zorgt ervoor dat je huid soepel en zacht blijft. Hij beschermt je huid tegen uitdroging en veroudering. Je gebruikt hem het best meteen na het reinigen van je gelaat, zowel ‘s morgens als ‘s avonds.

Wanneer je een goede dagcrème kiest, heb je meteen al een voordeel. Je moet geen twee aparte producten kopen om je huid te verzorgen. Je kan immers zowel ‘s morgens als ‘s avonds dezelfde crème gebruiken. Maar hoe kies je de juiste dagcrème? Dat hangt van twee elementen af: de periode van het jaar en je huidtype.

In de zomer kies je best voor een crème met een fijne textuur, die snel inwerkt. Zo’n fijnere crème is ook prima geschikt om nadien make-up op aan te brengen. Wordt het kouder, kies je best voor een crème met een rijkere textuur, die wat trager intrekt.

Welk huidtype heb jij?

Het belangrijkste is echter je huidtype. Er zijn kalmerende dagcrèmes voor gevoelige huid met roodheid, hydraterende exemplaren voor de droge huid en matifiërende crèmes voor een vette en onzuivere huid. Maar ook anti-pollutie crèmes die geschikt zijn voor een vale futloze huid of een rokershuid. Of anti-agingcrèmes die helpen om de eerste rimpels en tekens van veroudering tegen te gaan. En natuurlijk ook voedende crèmes voor de droge huid, enz.

Laat bepalen welk huidtype je hebt en vraag advies aan je schoonheidsspecialiste. Zij kan je helpen bij het kiezen van de juiste dagcrème, waarmee je een optimaal resultaat bekomt.