De zomer is de ideale periode om van zon, zee en cocktails te genieten, maar voor je huid is de zomer niet altijd een pretje. Schenk daarom in de zomer extra aandacht aan je huid. Ik geef drie geweldige zomertips om je huid nog beter te verzorgen.

1. Verzacht zonnebrand met azijn

Uiteraard is aftersun een fantastisch product, maar er zijn alternatieven. Witte azijn bijvoorbeeld. Gebruik een watje dat je in witte azijn doopt om op je verbrande gezicht te houden. Voor je lichaam gebruik je best een handdoek of washandje gedrenkt in azijn. Houd ze een kwartiertje op je huid en je zal merken dat de pijn en jeuk gevoelig minderen. Bonus: azijn voorkomt ook de vorming van blaren.

2. Behandel ouderdomsvlekken met citroensap

Het citroenzuur dat in citroensap zit, helpt bij het oplossen van dode huidcellen. Het zorgt dat de nieuwe frisse huid eronder naar boven komt. Bonus: citroensap bevat ook vitamine C die beschermt tegen huidveroudering en beschadiging door de zon.

3. Bestrijd jeukende insectenbeten met banaan of tomaat

Wist je dat je de pijn en jeuk bij een insectenbeet kan kalmeren met een schijfje banaan of tomaat?  Wrijf het schijfje voor twee of drie minuten op de beet en je zal merken dat de pijn en jeuk minder worden. De banaan of tomaat hydrateren en kalmeren de irritatie.