De lente komt dichterbij. Tijd dus om je gelaat en de rest van je lichaam in topvorm te krijgen. Maar hoe bereid je je gelaat en de rest van je lichaam voor op de lente? 

Gelaat: scrub regelmatig

Je droge winterse gelaat kan een scrubbeurt goed gebruiken. Scrubben zorgt er voor dat je dode en schilferige huidcellen verwijdert, zodat de nieuwe huidcellen optimaal kunnen ademen. Als nieuwe huidcellen zich laagje na laagje bovenop dode huidcellen plaatsen, krijg je immers een doffe huid. Met een scrubmiddel verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar ook andere kleine onzuiverheden op je huid. Een scrubbeurt helpt je een zachte en glanzende huid te krijgen.

Handen: gebruik een voedende handcrème

Je handen verraden je leeftijd nog meer dan je gezicht. De huid op je handrug is immers extreem dun en er is geen onderhuids vetlaagje om de huid te ondersteunen.Dat betekent dat je ouderdomsverschijnselen en rimpeltjes als eerste op je handen ziet. Een goeie handverzorging is dan ook geen overbodige luxe, zeker als het koud is. Smeer je handen elke dag in met een voedende handcrème. Zo help je  de vochtigheidsgraad van je huid in balans te houden.

Voeten: eelt verwijderen en hydrateren

Eelt verwijderen en een vochtinbrengende crème vormen een goede basisverzorging voor je voeten als voorbereiding naar de lente. Regelmatig een grondige pedicure laten doen, blijft echter nodig om ervoor te zorgen dat je voeten optimaal in conditie blijven.

Benen: begin nu al met waxen

Begin niet met waxen als het zonnetje al schijnt en de eerste terrasjes verschijnen. Idealiter begin je al met waxen in januari of februari. Waarom zo vroeg? Omdat haren in drie fases groeien. Dat zijn de groeifase, de rustfase en de telogene fase. Door tijdens de winterperiode jezelf regelmatig te (laten) waxen, kan je deze groeifases doorbreken. De haartjes worden zachter, je krijgt geen stoppels meer en de haartjes zullen minder snel en minder talrijk terugkeren.

Make-up: controleren en schoonmaken

Make-up producten die langer dan een jaar geopend zijn, kun je beter weggooien. De werkende bestanddelen zijn waarschijnlijk niet heel effectief meer en er zit vuil en bacteriën tussen. Inspecteer ook je make-up borstels grondig. Vervang ze of was ze goed uit met een speciaal reinigingsmiddel of een milde shampoo. Let er bij het reinigen op dat je de borstels volledig laat drogen. Dit kan het beste liggend of ondersteboven aan de waslijn!