Je kan een hotstonemassage kiezen voor je volledige lichaam of voor specifieke delen van je lichaam. Zo kan de massage bijvoorbeeld ook specifiek voor rug, nek en schouders. De massage is een combinatie van drie onderdelen: intuïtieve massage, warmtetherapie en aromatherapie. Die zorgen er samen voor dat lichaam en geest één worden.

Bij een hotstonemassage smeer ik massageolie over je lichaam en ga ik die dan inmasseren met warme basaltstenen, die door hun hoge dichtheid warmte heel lang vasthouden. De stenen zijn ook goede geleiders en versterken de positieve energie van degene die de massage geeft.

De temperatuur wordt vooraf ingesteld en gecontroleerd, zodat de stenen nooit té warm kunnen worden. Bij het begin van de massage mag je altijd even aan de stenen voelen, zodat je zelf een temperatuur kan bepalen die voor jou aangenaam is. Dit verschilt immers van persoon tot persoon.

Een hotstonemassage is perfect hygiënisch: na elke massage reinig, schuur en ontsmet ik de stenen grondig. Voor elke massage worden de stenen ook een tijdlang op een hoge temperatuur gebracht, zodat er geen bacterievorming kan ontstaan.

Een hotstonemassage is ideaal als relaxmassage,  maar is ook aan te raden bij spier- en zenuwpijnen, bij stress of burnout, bij gewrichts- of circulatieproblemen, bij rug- en nekklachten, bij algemene vermoeidheid of bij zwakte na een ziekte.

Als je last hebt van ontstekingen, bovenliggende spataders, een bestraalde of verbrande huid, infecties of koorts, kies je beter niet voor een hotstonemassage. Heb je diabetes-, reuma- of kanker, dan overleg je best even met je huisarts of een hotstonemassage kan in jouw specifieke situatie.

Na de massage is het belangrijk om iets te drinken. De warmte van de stenen warmt je lichaam immers op en zorgt voor vochtverlies. Je kan dan ook best zo snel mogelijk het vochtgehalte in het lichaam terug op peil brengen.