Gelish is de naam van een speciale geurloze gel die aangebracht wordt als een nagellak en dan uitgehard wordt onder een UV-lamp. Op die manier gaat de gel langer mee dan een klassieke nagellak. Je behoudt ook een natuurlijk effect en je hebt dunnere nagels dan bij ‘klassieke’ gelnagels.

Het is de ideale oplossing wanneer je graag heel natuurlijk uitziende nagels hebt of wanneer je mooie nagels wil voor een speciale gelegenheid of een vakantie. Ook voor nagelbijters biedt gelish een goede oplossing.

Gelish kan zowel op vingernagels (met of zonder verlenging) als op teennagels aangebracht worden. Je kan daarbij kiezen voor een wit randje (french manicure), een mooie kleur (color gel) of een apart ontwerpje laten maken op je nagels.

Vooraf is er amper vijlwerk nodig, zodat het aanbrengen of bijwerken van Gelish iets sneller gaat dan het aanbrengen of bijwerken van klassieke gelnagels.

Gelish houdt zo’n drie tot vier weken op vingernagels: langer dus dan nagellak, maar wel minder lang dan gelnagels. Op teennagels houdt de gel zo’n vier tot zes weken, simpelweg omdat je tenen minder met water in aanraking komen dan je vingers.

Je kan de gel gewoon laten uitgroeien of hem er op een tiental minuten laten afweken met een speciaal product. Ook hier komt geen vijlwerk aan te pas, zodat je nadien nog steeds stevige en verzorgde nagels hebt.