Als schoonheidsspecialiste kan ik heel veel goeie schoonheidstips geven. Maar de belangrijkste tips die ken je al. Van je mama. Elke mama geeft haar dochter doorheen de jaren immers heel wat eenvoudige maar vaak slimme schoonheidstips. Ben je ze al vergeten? Ik zet er acht voor je op een rijtje!

1. Verzorg je lichaam
Neem elke dag een douche of ga in bad. Smeer je lichaam in met bodylotion, verzorg je haren met de juiste producten, was je gelaat en zorg voor een goede (hydraterende) dagcrème. Verzorg je lichaam en neem er ook de tijd voor!

2. Gebruik altijd zonnecrème
Een slimme tip van mama, want UV-straling is de ergste vijand van je huid. Daarom ook dat mama je als kind zo vaak insmeerde, want zonneschade ontstaat vaak al in de kinderjaren. Naarmate je ouder wordt, laat de zon ook meer zichtbare sporen na. Wees dus niet zuinig met zonnecrème!

3. Blijf met je handen van je gezicht af
Weet jij hoeveel bacteriën er op je handen zitten? Heel veel! Goed voor de weerstand misschien, maar zeker niet voor je huid. Blijf dus best met je handen van je gezicht of was ze goed voor je het doet. Heb je een vette huid of heb je regelmatig last van puistjes? Let dan extra op!

4. Laat die korstjes zitten
We weten het allemaal, het is zo verleidelijk om die korstjes van je wondjes af te pulken. Gelukkig heeft mama ons altijd al gewaarschuwd dat we zo voor mini-littekens zorgen. Niet doen dus!

5. Ga nooit slapen met make-up op
Geef maar toe, je hebt het al eens gedaan! Na een drukke werkdag of een avondje met iets te veel drank schiet het reinigen van je gezicht er wel eens bij in. Maar het is geen goed idee! Als je slaapt, vernieuwt je huid zichzelf en die laag make-up werkt dat proces natuurlijk tegen.

6. Gebruik niet te veel make-up
Je moeder ziet je graag zo naturel mogelijk. En laat me je een geheim verklappen: heel wat mannen ook! Make-up is belangrijk, maar té veel make-up maakt je niet altijd mooier. Leer dus welke make-up bij jou past en hoe je hem moet aanbrengen.

7. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden
Een zin die je mama ooit wel een keer heeft bovengehaald, niet? En het is waar: we weten allemaal dat ontharen, scrubben en andere schoonheidsbehandelingen soms pijnlijk kunnen zijn. Maar tegelijk ook nodig als we er echt goed willen uitzien. Doorbijten is de boodschap dus!

8. Lach eens wat meer
Je bent het mooiste als je lacht. Misschien is dat nog wel de beste schoonheidstip van mama!

Had jouw mama nog andere schoonheidstips in petto? Laat het me weten via de reacties hier onder.