Heel wat klanten hebben vragen over gelnagels. In deze blogpost probeer ik de vijf meest gestelde vragen te beantwoorden. Zo heb ik het over het verschil tussen gelnagels en acrylnagels, over kunstnagels, over het zetten en verzorgen van gelnagels en antwoord ik op de vraag of gelnagels schadelijk zijn voor je natuurlijke nagels.

1. Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?

Gelnagels worden gemaakt met een zachte gel, die later verhard door hem onder UV-licht te houden. Voor acrylnagels wordt het hardere acryl gebruikt. Bij het zetten ervan ruik je het verschil meteen: gel verspreidt amper geur, terwijl acryl een felle en penetrante geur heeft. Acryl vormt een dunnere laag dan gel, maar mist een zekere stevigheid en soepelheid. Gelnagels zijn dus wat flexibeler en geven mee als je er tegen stoot, wat natuurlijker aanvoelt. Ik kies ervoor om gelnagels te zetten omdat ze natuurlijker ogen en beter zijn voor je natuurlijke nagels.

2. Wanneer en waarom worden kunstnagels gebruikt?

Kunstnagels worden door nagelstylistes ‘tips’ genoemd. Ik kleef ze bovenop je natuurlijke nagels, zonder die te beschadigen. De gellaag breng ik dan bovenop de tips aan. Zo heb je meteen stevige en mooie lange nagels zonder te moeten wachten tot je natuurlijke nagels groeien. Wanneer je nagels groeien, groeit de tip uit en zorgt de sterke gel ervoor dat je lange nagels kan houden. Indien je van korte nagels naar lange nagels wil gaan zonder wachten, zijn tips de ideale oplossing.

3. Doet het zetten van gelnagels pijn?

Helemaal niet! Je natuurlijke nagels worden ruw gemaakt met een freesmachine of een vijl om ervoor te zorgen dat de gel of de tip beter blijven hechten. Het is enkel bij zeer dunne nagels of bij te lang frezen of vijlen dat de warmte van het uithardingsproces, hinderlijk kan zijn.

4. Worden mijn natuurlijke nagels beschadigd door gelnagels?

Je natuurlijke nagels worden enkel licht opgeruwd en daarop wordt de gel aangebracht. Omdat ik werk met gels van goede kwaliteit en voorzichtig ben bij het leggen van de gel, worden je natuurlijke nagels niet aangetast. Ze worden enkel wat zachter dan voorheen. Je kan gelnagels ook altijd laten verwijderen als je dat wil!. Laat dit altijd door een nagelstyliste doen en probeer het niet zelf. Daarmee kan je natuurlijke nagels wél beschadigen.

5. Hoe moet ik gelnagels verzorgen?

De gellaag op je nagels vormt een verstevigende bescherming. Je nagels zijn dus minder gevoelig, breken minder snel en scheuren minder eenvoudig in. Maar dat wil niet zeggen dat je er zomaar alles mee kan doen. Knip je gelnagels bijvoorbeeld nooit, maar vijl ze bij met een speciale vijl. Draag ook handschoenen wanneer je schoonmaakproducten of chemische middelen gebruikt en als je nagelverwijderaar gebruikt, kies dan steeds voor een product zonder aceton. Naarmate je natuurlijke nagels groeien, groeit ook de gel mee uit. Je nagels moeten dan weer op de juiste lengte gebracht worden en opnieuw van een gellaag tot vlakbij de nagelriem voorzien worden. Afhankelijk van de groeisnelheid van je nagels, moet je gelnagels laten bijwerken om de drie tot vijf weken.